Annanasen skördad
Efter att annanasen blivit helt gul och det doftade annanas i hela orangeriet så var det dax att skörda, det var ett tufft men bra beslut efter 3 år sedan jag planterade och 6 månader sedan annanasblomman såg sitt ljus.
Lite bilder från tillagningen av en annanascarpaccio
Mycket gott med lite vaniljglass på annanasen som skurits i tunna skivor.


Nu ska jag försöka få rötter på den nya som då blir 2:a generationen

Snart dax för annanasen
Nu har ananasen börjat gulnat nerifrån.
Se så härlig den blivit, snart blir den en carpaccio av den:)


Planterat ut tomater
Nu har vi planterat ut våra tomatplantor bredvid pizzaugnen. Blir perfekt med solmogna tomater till pizzan i sommar. Basilikan är inne för bäst tillväxt, även den till pizzan. Kanske blir att sälja tomater på torget:) i sommar, man vet ju inte hur mycket
det blir.

Här basilikan inne i uterummet för värme o ljus
